Programma

‘t Bosch Mysterie

Een bijzondere productie vol spel, zang, dans en muziek. Uniek door het gebruik van beeld en projectie: op enorme schermen zullen complete decors te zien zijn, geïnspireerd op Jheronimus Bosch!

Zo spelen het Laatste Oordeel Spel en de Hooiwagen, beiden te zien in het Jheronimus Bosch Art Centre, een prominente rol in het stuk.

Van klassieke opera tot pop, van rock tot musical en van R&B naar Oeteldonk: de muziek van ‘t Bosch Mysterie bestaat uit verrassende combinaties van nummers en muziekstijlen. Aan deze productie werken ruim 150 deelnemers mee.

Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk dan de trailer!

Het verhaal

Het verhaal is klassiek, humoristisch en origineel. Sjaak en  Willeke zijn een jong stel. Hij is regisseur en zij is stadsgids. Ze zijn dol op elkaar. Willeke komt uit een echt Bosch gezin en Oeteldonk staat daar hoog op de agenda. Hun leven zal danig door de war worden gegooid. In het voorgeborchte, de wachtkamer tussen hemel en hel, is het een dolle boel. Veel bekende Bosschenaren die de afgelopen jaren zijn overleden vieren daar dag in dag uit een feestje aan de bar van Jan Bosmans. Op een dag vindt de hoogste baas het genoeg geweest. Hij is klaar met de mensheid en wil een daad stellen. Op de dinsdagnacht van carnaval zal na de begrafenis van Knillis ‘s-Hertogenbosch in het moeras wegzinken. De Bosschenaren in het voorgeborchte vinden dat oneerlijk. Waarom alleen ‘s-Hertogenbosch? Ze krijgen voor elkaar dat wanneer er echte liefde in ‘s-Hertogenbosch is, de hoogste baas zijn oordeel uitstelt. Als test besluiten ze Willeke en Sjaak uit elkaar te halen. Janus Kiep wordt erop uit gestuurd om Willeke te ontvoeren. Dat wordt natuurlijk snel opgemerkt en Sjaak gaat op een avontuurlijke zoektocht om  zijn Willeke terug te vinden. Tijdens die zoektocht krijgen Zoete Lieve Gerritje en ‘t engeltje van de Sint-Jan een belangrijke rol…

Het script is geschreven door scriptschrijver Cees Slegers.

Een DVD van de opname van deze productie is hier te downloaden

Steun Miraokuls Spektaokul en doneer


Hiervoor krijg je een goede plek in de kathedraal tijdens één van de grote producties van het Miraokuls Spèktaokul.

Doneer € 11,11